Doprava je věc veřejná

České Budějovice

Doprava je věc veřejná

Neustále ucpané město a dlouhé kolony nebaví nikoho. Komplikovanou dopravní situaci chceme vyřešit systémově a především dlouhodobě. Město ve spolupráci s krajem i státem musí prosadit dopravní stavby, které vyvedou tranzitní dopravu z našeho města a rozloží dopravní zátěž rovnoměrně. Městu ulehčí i systém odstavných parkovišť napojených na hromadnou dopravu. Parkovací lístek, platný celý den, bude zároveň zpáteční MHD jízdenkou k odstavnému parkovišti. Systém preferenčních pruhů zrychlí provoz a přinese lepší dopravní obslužnost centra města. Veřejná doprava bude atraktivní, pokud kvalita vozů bude na evropské úrovni. Alternativní doprava si zaslouží podporu. Zasadíme se o dobudování sítě cyklostezek a cyklotras, které propojí jednotlivé městské čtvrti s centrem města - bezpečně, bez rizika kolize s vozy či chodci. Dobrým nápadem pro podporu cyklodopravy je tzv. bikesharing - systém sdílení kol.

Ing. Slavoj Dolejš, předseda MO TOP 09 a lídr kandidátky