Zapojení veřejnosti místo klientelismu

Frýdek-Místek

Zapojení veřejnosti místo klientelismu

Chceme více zapojit občany do rozhodování a veřejné kontroly významných projektů města Frýdek-Místek. Odstrašujícím příkladem arogance radnice je ve Frýdku-Místku megalomanské obchodně-zábavní centrum. To vzniklo na místě bývalé dominanty města – víceúčelové sportovní haly, kterou nechalo vedení města nekompromisně zbourat. Občané byli v tomto případě postaveni na druhou kolej. Současné vedení města jim neumožnilo jakoukoliv veřejnou diskusi na toto téma. Navíc dokonce ani nevyhlásilo veřejnou soutěž na novou stavbu. Výsledkem přezíravého postoje radních jsou krachující místní drobní živnostníci.

Tento přístup chceme změnit! O podobných projektech musí rozhodovat odborníci a ne pouhá úzká skupina politiků napojená na nejrůznější zájmové skupiny. Nedopustíme, aby se kdokoliv choval k městskému rozpočtu jako „nájezdník“ a sledoval pouze svůj osobní prospěch. Tyto klientelistické skupiny nesmí ovlivňovat veřejný život v našem městě. Do komunální politiky přivedeme takové politiky, kteří budou pracovat ve prospěch města, jejich občanů a zároveň zapojí veřejnost do rozhodování o velkých projektech.

Ing. Martin Špetla, kandidát na primátora města Frýdek-Místek