Nová energetika, ne pouze obnovitelné zdroje

Královéhradecký kraj

Nová energetika, ne pouze obnovitelné zdroje

Topení plynem je obecně nejoptimálnější, proto bychom ho měli všemi způsoby podporovat, včetně cílené pomoci těm, kdo si plyn prokazatelně nemohou dovolit a zatěžují okolí tím, že topí vším možným. Je lepší podporovat plyn než dotovat kotle na biomasu, protože provozovat rozumným způsobem kotel na biomasu není vůbec jednoduché. K jádru musíme přistupovat pragmaticky a bránit extrémům. Československo bylo jednou z mála zemí v ruském bloku, kde existoval jaderný výzkum. I proto je tu stále řada chytrých a zkušených lidí, kteří v jádru vidí perspektivu. Klíčovým úkolem přesahujícím naše hranice je vybudování provázané distribuční energetické sítě a jednotný dispečink v Evropě. Diskuze o energetice by se měla posunout od obnovitelných zdrojů právě k této nové energetice.

Bedřich Moldan, TOP 09 a Starostové