Transparentní Liberec boří bariéry

Liberec

Transparentní Liberec boří bariéry

Liberec se potřebuje zbavit dluhů. Situaci je potřeba aktivně řešit, získat kladnou bonitu města u finančních ústavů, a získat tak prostředky na investice. Každá nová investice dává nové příležitosti pro zlepšení života města a jeho obyvatel. Díky transparentnímu hospodaření města a přehledné a včasné informovanosti o vyhlašování veřejných zakázek se docílí snížení finálních cen o 30 %, stejně jako se to daří Libereckému kraji či Semilům.

Vedení města musí aktivně zlepšit stav městských financí a nemůže jen čekat, co dostane z celostátního měšce. Je zapotřebí vrátit zpět daňové subjekty, které svá sídla převedly do Prahy z důvodů úřední šikany. Vedení města má být katalyzátorem vztahů občan - město - stát - plátce daně (firmy, podnikatelé). Zboření bariér mezi státní a místní správou povede k silnějšímu propojení zájmů města a podnikatelské sféry. Toto propojení může být unikátním příkladem pro ostatní města naší země.

Petr Pošmourný, předseda KV TOP 09 Libereckého kraje