Registr smluv místo politických kšeftů

Liberecký kraj

Registr smluv místo politických kšeftů

Registr smluv od roku 2015

Transparentní státní správa je jednou z priorit TOP 09 už od jejího vzniku. Lidé mají právo vidět všechny informace o výdajích veřejné správy přehledně na jednom místě. Registr umožní rozbít vazby lokálních zastupitelů a politických podnikatelů, kteří společně zneužívají prostředky, obcí, měst a krajů.

Všechny objednávky, faktury a smlouvy budou zveřejněné na internetu, zveřejnění jedné smlouvy trvá cca 5 minut. Údajů, které spadají pod ochranu osobních údajů, obchodního tajemství, nebo bezpečnosti státu, se zveřejnění týkat nebude.

Petr Pošmourný, předseda KV TOP 09 Libereckého kraje