Mladá Boleslav zvažuje zákaz hluku

Mladá Boleslav

Mladá Boleslav zvažuje zákaz hluku

Sekání trávy motorovými sekačkami, používání křovinořezů či řezání cirkulárkou může být ve dnech státních svátků a o nedělích v Mladé Boleslavi minulostí. Samotný nápad na vyhlášku regulující hluk vzešel z požadavků místních obyvatel, kteří definovali problémy, které v Boleslavi pociťují na fóru „Zdravé město“.

Přípravu zmíněné přihlášky inicioval Daniel Marek, náměstek primátora za TOP 09. Na návrhu se zatím pracuje, nicméně podobný model o zákazu hluku funguje již v řadě českých měst, takže není žádný důvod, proč by nemohl být zaveden i v Mladé Boleslavi.

V současné chvíli se uvažuje nad tím, že by byl nadměrný hluk zakázán ve státní svátky a v neděli pouze v době od 6 do 12 hodin a to z toho důvodu, aby se odpoledne mohli věnovat svému domu a zahradě ti lidé, kteří to v jiných dnech z pracovních či jiných důvodů nestíhají.

Napište nám, co si o našem návrhu myslíte. A pokud ho chcete podpořit, tak ho prostě sdílejte.