Zachovejme ráz Mnichovic

Mnichovice

Zachovejme ráz Mnichovic

Mnichovice, rozkládající se v malebně zvlněné krajině uprostřed idylického Ladova kraje, jsou jednou z posledních obcí v prstenci okolo hlavního města Prahy, která dosud nebyla nenávratně zničena nekontrolovatelnou bytovou zástavbou. TOP 09 do písmene dodržela slib, daný občanům Mnichovic v minulých volbách a stala se strážcem jejich venkovského charakteru. Podařilo se, mimo jiné, zcela eliminovat výstavbu sídliště městského typu nad městem, která byla v roce 2010 již před realizací. Návrh nového územního plánu, o kterém budou mnichovičtí v komunálních volbách nepřímo rozhodovat, přináší každému vlastníku možnost k rozvoj podnikání, zejména v občanské vybavenosti, ústřední cyklostezku podél říčky Mnichovky, obnovu ztracených rybníků, luk a pastvin i nový hospic. Radikálně však omezuje tvorbu dalších parcel pro bytovou zástavbu, kterých je zde k dispozici ještě téměř 80 hektarů!

JUDr. Jan Zenkl