Nová tvář obecního zpravodaje

Brno-Židenice

Nová tvář obecního zpravodaje

Řadu let jsme kritizovali podobu židenického zpravodaje, který například vůbec neposkytoval prostor pro opozici.  Pravidelný komentář opozice však zdaleka není jediná změna, kterou jsme provedli.  Rozhodli jsme se totiž změnit celý koncept našeho Židenického zpravodaje. Původní verze pracovala s pasivní formou komunikace, celé číslo vznikalo tak, že se za sebe bez ladu a skladu řadily příspěvky, které byly na městkou část doručeny. Oproti tomu se nový koncept snaží komunikovat s občany aktivně. Každé číslo tvoří dvě hlavní témata týkající se vedení obce či její činnosti nebo aktuální témata, která jsou doplněna o anketu s občany. Rozhovor upozorní na výrazné osobnosti městské části, obrazová příloha zase na konané akce. Pomoci chce i lokálním podnikatelům prostřednictvím zvýhodněné inzerce. I přesto, že se na tvorbě čísla se kromě grafika a redaktora podílí také fotograf, jazykový korektor a ilustrátor, k navýšení nákladů nedošlo. Ty jsou naopak nejnižší za posledních 5 let.