Rozklikávací rozpočet - transparentní obec

Nové Město na Moravě

Rozklikávací rozpočet - transparentní obec

Rozklikávací rozpočet v Novém Městě na Moravě v loňském roce získal první cenu soutěže Zlatý erb. Obsahuje aktuální informace včetně stavu čerpání a detailní informace o předpokládaných nákladech (tzn. rozpočtu) a skutečných výdajích (tzn. čerpání). Je klíčovým nástrojem veřejné kontroly hospodaření města a funguje jako prevence korupce.

Jaderná elektrárna Dukovany - klíčový zaměstnavatel

Další provoz a rozvoj JE Dukovany není samozřejmostí. Prosazujeme urychlení výstavby pátého bloku JE Dukovany, která přivede rozsáhlé investice do regionu a s nimi i nové pracovní a podnikatelské příležitosti. Prosazujeme zapojení třebíčských a regionálních firem do subdodavatelských zakázek, souvisejících s výstavbou nového bloku a s obnovou zařízení původních čtyř bloků JE Dukovany.

V zastupitelstvu chceme pro tento účel iniciovat spolupráci s hospodářskou komorou, krajským zastupitelstvem, poslaneckou sněmovnou, senátem a odpovídajícími ministerstvy. Zmapujeme možnosti třebíčských a regionálních firem pro podíl na rozvoji JE Dukovany.