Obce teď dostanou víc

TOP 09 a Starostové splnili svůj předvolební slib. Novela rozpočtového určení daní přinesla 12 miliard korun do rozpočtů více než šesti tisíc obcí a měst. Polepšily si tak všechny kraje kromě Prahy. O část příjmů sice přišla také tři velká města - Brno, Plzeň, Ostrava, ale všude jinde změna pomáhá výrazně zvýšit kvalitu života. Obce mohou zajišťovat víc služeb pro obyvatele. Opravy chodníků, zateplování obecních budov, opravy škol, hřišť, koupališť, rozšiřování cyklostezek a obecní zeleně, to jsou jen vybrané příklady investic, které obce musely v minulosti odkládat na neurčito. Spravedlivé rozdělení vybraných daní tak možná v konečném důsledku pomůže zastavit vylidňování venkova. Více se dozvíte na webu Obce lidem. Na těchto stránkách také můžete napsat, kam byste peníze investovali vy.