Obce získaly o 11 procent více peněz díky rozpočtovému určení daní

Obce získaly o 11 procent více peněz díky rozpočtovému určení daní

V minulém volebním období se podařilo TOP 09 a Starostům prosadit změnu v rozdělení daní, díky kterému získaly obce více peněz na investice. Nejvíce reforma pomohla rozpočtům samospráv obcí se 2 až 5 tisíci obyvateli. Nové rozpočtové určení daní výrazně zmírnilo také příjmové propady obcí a měst střední velikosti. „Nepohoršila si ani ta největší města, ačkoli z jejich strany v minulosti zaznívaly vůči novému nastavení silné výhrady. Osobně jsem velmi rád, že se jejich představitelé mýlili,“ řekl pražský poslanec a člen rozpočtového výboru František Laudát (TOP 09).