Plzeň bez hazardu

Plzeň

Plzeň bez hazardu

Naším cílem je úplný zákaz hazardu na území města. Zastupitelstvo pod vedením ODS a ČSSD v této záležitosti nečiní potřebné kroky. Proto jsme se po zablokování našich návrhů v zastupitelstvu rozhodli vyřešit regulaci hazardu vlastní cestou. Od května 2014 sbíráme podpisy pro vyhlášení referenda, ve kterém by Plzeňané sami rozhodli, zda hazard chtějí omezit a v jakém rozsahu.

Plzeň musí hazard výrazně regulovat. Nesmí hazardovat s životy svých občanů. Herny jsou spojeny se zvýšenou kriminalitou a závislost na gamblingu je srovnatelná se závislostí na tvrdých drogách. Ničí životy gamblerů a jejich rodin, které se často ocitají ve finanční pasti. Náklady na léčbu gamblingu jsou enormní.

Z iniciativy našich zastupitelů se podařilo zakázat herny např. v Klatovech, Sušici, Rokycanech či v Horní Bříze. Obdobné snahy se vyskytují i v dalších městech, např. v Olomouci, Zlíně či Ústí nad Labem.

Ondřej Ženíšek, kandidát na primátora města Plzně