Smysluplné investice místo nahodilých investic

Plzeňský kraj

Smysluplné investice místo nahodilých investic

Plzeň a okolní venkovské oblasti potřebují smysluplné krajské investice, které jsou skutečně potřebné pro rozvoj kraje. Plzeňský kraj si zaslouží větší prestiž a atraktivnost z hlediska cestovního ruchu a mezinárodní spolupráce. Aktualizace Programu rozvoje Plzeňského kraje musí časově i obsahově odrážet hlavní trendy rozvoje na evropské i celostátní úrovni, přitom s respektem ke specifickým potřebám našeho kraje.

Zaměříme se na včasnou a koncepční přípravu všech investičních akcí, aby většina dostupných (evropských) prostředků neskončila nakonec v jiných krajích nebo v nepotřebných projektech. Prohloubíme přeshraniční spolupráci obcí se sousedními Bavorskými obcemi. Odmítáme orientaci kraje na Čínu či jiné komunistické státy.

Chceme zatraktivnit život na venkově, zabránit vysídlování venkova, rozvíjet cestovní ruch a potřebnou infrastrukturu. Podpoříme revitalizaci nevyužívaných a opuštěných vojenských, průmyslových a zemědělských objektů – brownfields. Budeme prosazovat přehledné zveřejňování všech příjemců dotací (z fondů EU i krajských prostředků).