Transparentní město je lék na korupci

Přerov

Transparentní město je lék na korupci

Pokud nebudou všechny procesy města zpřístupněny a zveřejněny v maximální možné míře, nebude nikdy nastaven systém možné kontroly a dohledu veřejnosti. Zveřejníme všechny důležité informace o hospodaření města a všech finančních aktivitách, které budou v rámci města probíhat. Každý občan, a to kdykoli bude mít potřebu a zájem si zobrazí všechny podrobné informace na internetové síti. Online přístup k bankovním účtům města, přehledný rozpočet hospodaření, zveřejníme všechny smlouvy s dodavateli služeb a zboží, každá zakázka ne jen velkého rozsahu bude transparentně soutěžena ve výběrovém řízení, jehož hlavním kritériem bude dosažení nejlepší ceny pro město za zachování požadované kvality. Všechny tyto procesy budou zveřejněny a zpřístupněny každému na webových stránkách magistrátu. Již nebude možné ovlivňovat tyto akce pro jiný zájem, než je zájem města a jeho obyvatel. Vytvoříme databázi renomovaných odborníků různých profesí, kteří budou zastoupeni v hodnotících komisí výběrových řízení a jako poradní orgán osobně odpovědný za své rozhodnutí budou zárukou nejlepšího výběru a doporučení. Složení komisí bude podle náhodně generovaného klíče, aby byla zachována naprostá transparentnost a nebylo možné tato řízení účelově ovlivňovat.

Ivo Lausch, kandidát na primátora města Přerova
předseda MO TOP09 Přerov