Příbram podpoří cyklistický klub

Příbram

Příbram podpoří cyklistický klub

Náš příbramský cykloklub se dostal do nepříjemné situace, jelikož se mu nepodařilo získat dostatek finančních prostředků od sponzorů pro zaplacení kauce u Mezinárodní cyklistické unie (UCI). Pokud by cykloklub peníze nesehnal, přišel by o možnost zúčastnit se mezinárodní soutěže, což by byla velká škoda. Cyklistický klub proto požádal o půjčení peněz samotné město, které ovšem má velice napjatý rozpočet.

S možným řešením přišli zastupitelé za TOP 09, kteří navrhli, že pokud se pro klub nepodaří získat peníze jiným způsobem, chtějí podpořit cyklistický klub z vlastních peněz. Tento návrh následně podpořila více než polovina zastupitelů města Příbram.

Mít ve městě kontinentální tým není samozřejmost. Je za tím obrovský kus práce, který by bez pomoci přišel vniveč. Našim cílem je motivace mladých cyklistů a podpora mládežnického sportu.