Jedna integrovaná metropolitní jízdenka

Středočeský kraj

Jedna integrovaná metropolitní jízdenka

Většina moderních evropských metropolí má fungující systém metropolitní dopravy, který obyvatelům nabízí snadné, rychlé a dostupné cestovaní - za prací, za studiem i za zábavou.

Prioritou TOP 09 a Starostů je proto prosazení vzniku Metropolitní integrované dopravy v co nejkratší možné době. Místo 3 drahých a nesourodých systémů řízení veřejné dopravy chceme jeden. Dostupný, kvalitní, jednoduchý a efektivní. Takový, aby pomohl zajistit lepší mobilitu tisícům lidí, kteří každý den vyrážejí do metropole - ideálně s jednou jízdenkou na všechny typy městské dopravy v Praze a okolí.

„Kvalitní doprava je nákladný proces. Vynaložené prostředky musí být využity efektivně a ve prospěch Středočechů i Pražanů. Bez fungující dopravy je další rozvoj Středočeského kraje těžko představitelný,“ říká krajský zastupitel Petr Stříbrnský.

„Systém dopravy musí být jednodušší a efektivnější. Zkušenosti ze zahraničí jednoznačně ukazují, že to jde. Stačí si z nich vzít příklad,“ navrhuje krajský zastupitel Patrik Brodan.