Město jako partner, ne nepřítel

Ústí nad Labem

Město jako partner, ne nepřítel

Chceme vytvořit systém transparentního, odpovědného a efektivního řízení města a městských organizací. Jsme připraveni konečně řešit enormní zadluženost města. TOP 09 má bohaté zkušenosti s deficity veřejných rozpočtů. Může je proto využít v zájmu záchrany města z dluhové pasti a nezodpovědného řízení.

Usilujeme o zásadní zlepšení sociálního klimatu ve městě. Ústí musí reagovat na selektivní odliv mozků z města, potřebuje rozšířit skupinu přítomných tvůrčích lidí a přitom hledat optimální způsoby, jak zapojit širokou skupinu občanů města, kteří zatím nemají zájem podílet se na reálném životě města (např. na trhu práce, rozvoji města apod.).

Chceme zásadně změnit negativní mediální nálepku Ústí nad Labem a dát příležitost schopným a tvořivým lidem i podnikatelským subjektům, pro které má být město partnerem, ne protivníkem.

Radim Bzura, lídr kandidátky TOP 09 na magistrát Ústí nad Labem