Zveřejnění smluv na internetu by mělo být povinné

Valašské Meziříčí

Zveřejnění smluv na internetu by mělo být povinné

Každý občan by měl mít právo nahlédnout, jaké smlouvy radnice uzavírá. Cílem je jednoduchým způsobem kontrolovat činnost politiků a úředníků. Města a obce by ušetřila velké prostředky, kdyby byly smlouvy pod neustálou kontrolou veřejnosti – zveřejněné v Registru smluv. Obdobný registr funguje nejen na Slovensku, ale v určité podobě také ve Velké Británii. Registr už dnes funguje v Semilech, Libereckém kraji, Opavě, Černošicích, Mělníku, Borech, Ondřejově, Šestajovicích. Proč by to tak nemohlo být i v našem městě?

Vlastislav Navrátil, lídr kandidátky TOP 09 ve Valašském Meziříčí