Záchrana smuteční síně

Brno-Židenice

Záchrana smuteční síně

Smuteční síň v Židenicích je architektonicky hodnotná budova významného brněnského architekta prof. Ivana Rullera, autora takových staveb jako je Ingstav či Rondo. Chceme převést smuteční síň do správy naší obce a začít podnikat kroky k její záchraně. Chceme v této oblasti spolupracovat nejen s vedením města Brna, ale i s architektem prof. Ivanem Rullerem a Centrem obnovy památek architektury 20. století (COPA). Součástí projektu záchrany tohoto architektonického díla by měl být i koncept (regulační plán) dalšího rozvoje židenického hřbitova. Tento hřbitov má být dle platného Územního plánu rozšířen na přibližně dvojnásobek své stávající kapacity a bylo by tedy velmi vhodné a žádoucí stanovit pravidla pro jeho rozvoj.